Metallräcken och överliggare

Minimalistiskt och stilrent

Stängselräcken är en form av metallräcken som passar många moderna hus med minimalistisk känsla. Det tar inte så mycket uppmärksamhet i anspråk utan låter fokus ligga på det som finns runt omkring, samtidigt som det i vissa miljöer kan ge ett lite industriellt intryck.  Stängselräcken kan dock också fungera bra där det växer mycket grönska eftersom växterna kan klättra mellan maskorna och därmed gör stängslet nästan osynligt.

Överliggare

Ett klassiskt flätverksstängsel blir mer hållbart och får ett gediget och stadigt uttryck med en överliggare av stål. Överliggaren skyddar och förlänger livstiden på stängsel, samtidigt som räcket ger ett mer påkostat utseende. Överliggare monteras på stängslets ovansida och rekommenderas särskilt för stängsel på extra utsatta områden, som till exempel skolgårdar och offentliga miljöer där slitaget på övertråden annars är högt eftersom barn gärna klättrar på staketen.

Modulstaket

Det finns flera metallstaket som leveras och monteras i färdiga sektioner, så kallade modulstaket, som passar extra bra som altanräcken. Modulstaketen kan antingen monteras som enskilda sektioner eller som ett enhetligt staket med ledstång. Vi har flera modeller för att passa olika behov, och modulstaketen kan dessutom lackas efter hela RAL-skalan vilket ger stora möjligheter att få ett staket som verkligen smälter in – eller sticker ut.

 Vad kostar metallräcken?

Priset för ett metallräcke beror förstås främst på vilken sorts räcke man väljer. Ett stängselräcke med överliggare är ett kostnadseffektivt alternativ med löpmeterpris, medan modulstaket köps som färdiga sektioner. Alla aktuella priser för stängselräcken och modulstaket finns i Stängselbutiken, och du kan enkelt begära en kostnadsfri offert om du vill ha hjälp med montaget.