Räcken för väg och parkering

Smidiga lösningar för väg och parkering

Både vägräcken och parkeringsräcken kan ha olika syften: att anvisa eller att skydda det som finns bakom, till exempel. Beroende på hur de ska användas finns flera olika modeller att välja mellan.

Olika material

Räcken för väg och parkering görs oftast av trä eller metall. En av de viktigaste aspekterna är förstås hållbarheten, eftersom de måste tåla lättare påkörningar beroende på placeringen. Förankringen i marken är också mycket viktig av samma anledning.

Parkeringsräcken

Parkeringsräcken är ofta lite lägre och ganska enkla i sin utformning. Parkeringsräcken i trä är diskreta och smälter in i omgivningen samtidigt som det gränsar av och skyddar husfasader, lyktstolpar och elskåp från påkörning. Parkeringsräcket passar i både små och stora sammanhang och markerar tydligt hur man får parkera som boende eller gäst och ger möjligheten att enkelt märka upp parkeringsplatser med nummerskylt. Vår vanligaste modell byggs i furu med varmförzinkade stolpar.

Vägräcken

Vägräcken kan vara både låga och lite högre, men oavsett höjd är det viktigt att sikten genom räcket är bra och inte stör trafiken. Längs en privat uppfart eller där det inte rör sig så mycket folk kan ett lägre räcke vara bra, men vill man hindra människor från att hamna i körbanan krävs ett lite högre vägräcke. Tänk också på att det inte ska gå att ta sig igenom räcket och undvik helt öppna räcken i i dessa fall.

Vad koster räcken för väg och parkering?

Ett enkelt parkeringsräcke i trä kan man få för några hundralappar medan ett ordentligt vägräcke förstås kostar lite mer, beroende på modell och material. Det går också att specialbygga enklare räcken av stolpar och överliggare till ett bra pris. I Stängselbutiken finns tydliga priser på alla räckesmodeller.