Smidesräcken för balkong och veranda

Påkostat och lyxigt

Smidesräcken ger balkongen eller verandan ett riktigt gediget, påkostat och lyxigt utseende som garanterat lyfter hela din bostad. Det är ett material som funnits länge och som ger en känsla av beständighet – ett smidesräcke blir aldrig omodernt. Dessutom är det smidigt och väldigt anpassningsbart.

Över 30 modeller av smidesräcken

Sortimentet av smidesräcken är stort, och över 30 modeller garanterar ett du kan hitta ett räcke som passar din stil – oavsett om du är ute efter ett klassiskt pallisadutseende, en retromodern känsla av 50-tal, romantisk sirlighet eller en trendig design med raka linjer och stora ytor. Utöver det kan du välja modeller med eller utan överliggare (ett ovanpåliggande räcke) och om du vill ha en modell där hörnen inte har stödstolpar: stolparna är då placerade en bit in från ytterkanten, vilket gör marken direkt under ett hörn fri.

Standardmått eller specialanpassat

Smidesräcken finns i flera olika standardmått som monteras som färdiga sektioner, men det går också att specialbeställa måttanpassade smidessektioner. Det är bra när du vill ha exakta mått på en stängsellinje, när marken sluttar eller om du behöver lämna utrymme för träd, brevlådor, elskåp eller annat. Möjligheterna med smidesräcken är verkligen oändliga.

Underhållsfria och hållbara

En styrka hos smidesräckena är att de är helt underhållsfria. Du kan få dem lackade i valfri färg, och behöver sedan aldrig måla om eller underhålla dem på annat sätt.

Lätt att montera

Att montera ett räcke i smide är inte svårt och kan göras på alla typer av underlag: trä, betong, tegel och sten till exempel. När du köper ett smidesräcke får du tydliga ritningar och monteringsanvisningar, liksom alla detaljer du behöver för montaget. Om du vill ha hjälp med monteringen gör vi det gärna.

Vad kostar smidesräcken?

Kostnaden för ett smidesräcke är väldigt mycket beroende av om du använder standardmått eller behöver speciellt måttanpassade sektioner, och självklart beror det också mycket på vilken modell du väljer. Du hittar alla modeller, standardmått och priser för smidesräcken i Stängselbutiken. Behöver du hjälp med montaget kan du enkelt begära en kostnadsfri offert, så hjälper vi dig.