Träräcken för veranda, altan och balkong

Trivsamt och personligt

Räcken i trä är bland de mest klassiska räckena. Ett träräcke passar både äldre trävillor och nyare funkishus och kan ge den där känslan av trevnad och personlighet som ofta eftersträvas. Man brukar säga att trä är ett mjukt och varmt material, och när det gäller staket och räcken är det sant på så sätt att det relativ enkelt går att forma så som man önskar.

Färdiga träräcken

Man behöver inte vara utbildad snickare för att montera ett träräcke. Det finns flera olika modeller att välja mellan som säljs i färdiga paket. Då monterar du snabbt staketet på plats, antingen som färdiga sektioner eller med kapade och förborrade delar som gör det enkelt att montera själv. Träet är oftast grundmålat redan från början. Hos oss finns flera modeller att välja mellan, och alla detaljer förstås.

Välj delar själv

Har man speciella önskemål är det enkelt att plocka ihop delar till ett eget räcke ur vårt sortiment av flexibla och kombinerbara delar. Pelare, stolpar och spjälor finns i flera olika utföranden och kan kombineras fritt, och även stolplock finns i flera modeller för att ge räcket det lilla extra.

Hållbart och snyggt

Träräcken ses lika ofta i målat utförande som i betsade eller oljade varianter där träfärgen behållits. Rätt behandlade så håller sig träräcken snygga och i bra skick i många år. Tänk därför på att vara noga med ytbehandlingen i början, alternativt använda tryckimpregnerat virke.

Vad kostar det?

Kostnaden för träräcken beror naturligtvis på vilken modell du väljer – om du väljer en färdig modell eller plockar ihop spjälor och stolpar själv till en egen modell – och om du vill ha räcket obehandlat eller målat. I Stängselbutiken får du snabbt en uppfattning om priset och där kan du också begära en kostnadsfri offert för montaget av ditt räcke.