Träräcken för veranda, altan och balkong

Trivsamt och personligt

Räcken i trä är bland de mest klassiska räckena. Ett träräcke passar både äldre trävillor och nyare funkishus och kan ge den där känslan av trevnad och personlighet som ofta eftersträvas. Man brukar säga att trä är ett mjukt och varmt material, och när det gäller staket och räcken är det sant på så sätt att det relativ enkelt går att forma så som man önskar. Hos oss kan du köpa material för att själv bygga det träräcke som du önskar – men vi kan också hjälpa dig att bygga ditt räcke.

Platsbyggda träräcken

När du platsbygger ditt träräcke får du en riktigt hög kvalitet och stora möjligheter att själv anpassa designen. Du kan välja ett enkelt räcke med raka, vitmålade spjälor (smalare eller bredare) men du kan också välja ett räcke med svarvade kanter och riktig snickarglädje. En ordentlig överliggare är ett bra val om altanen är ett ställe där du gärna står och njuter av utsikten.

Välj delar själv

Har man speciella önskemål är det enkelt att plocka ihop delar till ett eget räcke ur vårt sortiment av flexibla och kombinerbara delar. Pelare, stolpar och spjälor finns i flera olika utföranden och kan kombineras fritt, och även stolplock finns i flera modeller för att ge räcket det lilla extra.

Hållbart och snyggt

Träräcken ses lika ofta i målat utförande som i betsade eller oljade varianter där träfärgen behållits. Rätt behandlade så håller sig träräcken snygga och i bra skick i många år. Tänk därför på att vara noga med ytbehandlingen i början, alternativt använda tryckimpregnerat virke.

Vad kostar det?

Kostnaden för träräcken beror naturligtvis på vilken modell du väljer och om du vill ha hjälp att bygga eller inte. Vill du plocka ihop spjälor och stolpar själv hittar du materialet i Stängselbutiken – där får du snabbt en uppfattning om priset och där kan du också begära en kostnadsfri offert för montaget av ditt räcke.